Snídaně nebo svačinka plná zdraví

Náplň:
čerstvé jahody
čerstvé meruňky
pár lístků meduňky
chia semínka
1 bílý jogurt
zapékané müsli bez cukru

Vidličkou rozmačkáme umyté a osušené jahody.
Do hezkého pohárku nebo dostatečně velké skleničky naplníme postupně jednotlivé vrstvy: rozmačkané jahody, bílý jogurt, zapékané müsli, meruňky nakrájené na čtvrtky, lžíci jogurtu, meduňku a dozdobíme chia semínky.

Vlastní zapékané perníkové müsli bez cukru

Na cca 300g müsli:

250 g ovesných vloček
4 lžíce kokosového tuku
2 lžíce perníkového koření
2 lžíce skořice
50 g kokosu
sezamová semínka, rozinky dle chuti

Na malém plameni rozpustíne kokosový tuk. Ovesné vločky zalejeme zhruba 100 ml horké vody, necháme chvíli vsáknout. Pak přidám všechny ostatní ingredience.
Pečeme zhruba na 200 °C, 20 minut. Po důkladném vychladnutí uklidíme do uzavíratelné nádoby.